Macskaivartalanítás: fontos beavatkozás, akciósan

cicákHa tél, akkor macskaivartalanítási akció a Kedvenc Állategészségügyi Központban – érdemes élni a kedvezményes lehetőséggel.

– Már hagyomány a Kedvencnél az év végi macskaivartalanító akció. Most technikai okok miatt január hónapban kínáljuk fel a lehetőséget. Gyakorlatilag ezzel a téli programmal az a célunk, hogy a gazdák viszonylag kedvezményesebb áron megoldhassák azt, hogy cicáik korlátlan szaporodásukkal ne nehezítsék a család életkörülményeit, ne szülessenek olyan nem kívánatos kicsinyek, akiknek az elhelyezése gondot okoz, vagy felnőve kóborló életmódot folytatnak, és egyrészt sok betegséget szednek össze rövid életük során, illetve veszélyeztetik az énekes madarakat, de a ház körül tartott szárnyas jószágokat is – mondta dr. Balogh Béla.

Központi Gyógyszertár Vác

– Az időzítés természetesen nem véletlen, hiszen a macskák évente kétszer, a tavaszi és az őszi időszakban ivarzanak, ekkor több hétig fogamzóképesek, amíg sikeres párzás nem lesz. Tehát az ilyentájt, a hideg évszak idején elvégzett műtéttel egyrészt már az őszi ciklus után született kiscicáknál is el lehet végezni a beavatkozást, idősebb állatoknál pedig meg lehet előzni az újabb tavaszi ivarzást

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Dr. Balogh Béla és a Kedvenc Állategészségügyi Központ a 2016-os esztendőben kedveskedni kíván a gazdáknak egy hasznos ismeretterjesztő kiadvánnyal. Szeretnék ebben a kis kötetben összefoglalni mindazokat az ismereteket, amelyek fontosak ahhoz, hogy a kutyát, macskát, vadászgörényt, házinyulat (…) tartó állatbarátok a lehető legtovább egészségesen tudják tartani kedvenceiket és ezáltal hosszú, boldog, kiegyensúlyozott életet biztosítsanak nekik.

– A tervezett könyv alapja, hogy amikor valaki úgy dönt, hogy szeretne magának, családjának egy társállatot, lelki szemei előtt szép dolgok lebegnek. Gondtalan, békés séta egy pajkos, de jól nevelt kutyával. Egy nyugodtan doromboló, vagy a kertben önfeledten játszadozó cica. Vadászgörény esetében mindenki szeretné minél tovább figyelni ezt az élénk kis állatot, akár hámmal végigsétáltatni a környéken, ne adj isten rágcsálóra vadászni vele. Házinyulak esetében pedig többnyire – lelki értelemben – gyerekkorunk húsvéti nyuszijainak a továbbélését szeretnénk megélni, és igyekszünk róluk minél tovább gondoskodni. Sokaknak azonban nincs meg a kellő ismeretük a tudatos-ideális állattartáshoz, de a hiányzó tudást természetesen lehet pótolni, a magunk módján ebben szeretnénk segíteni a készülő kis kiadvánnyal is – mondta a szakember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Hangsúlyozta: az állatorvosoknak szintén a kedvencek egészségesen tartása a legfontosabb, ezért – a kis kötet megelőlegezett ajánlásaként is – kiemelte a megelőző kezelések, a rendszeres kontroll vizsgálatok, az ismétlődően beadandó vakcinák fontosságát.

– Szeretnénk, ha kis kiadványunk minél több tapasztalati kérdésre választ adna a gazdiknak, ezért szívesen fogadjuk az érdeklődést, elsősorban a szerkesztőség e-mail címén – mondta zárszóként dr. Balogh Béla. (Ribáry Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments