Finnországban vette át trófeáját Szabó Krisztián

SzaboKrisztian_PetterSolberg2
A díjátadón Szabó Krisztián és Petter Solberg kézfogása. Áprilisban indul a szezon

Az első szezonjában ralikrossz Európa-bajnokság bronzérmeseként végző, Vácott élő Szabó Krisztián az FIA off-road szakágának díjátadójára volt hivatalos, olyan sztárok társaságában, mint a világbajnok Petter Solberg.

A díjátadót Jyvaskyla városában rendezték, a finn rali központjában. Az első ralikrosszos szezonját teljesítő Szabó Krisztián 2015-ben harmadikként végzett a Super 1600-as FIA Európa-bajnokságon Janis Baumanis és Ulrik Linnemann mögött. Portugáliában egy versenyt is megnyert Skoda Fabiájával, amely nem csupán saját, de a magyarok első győzelme is ezen a szinten.

Központi Gyógyszertár Vác

„Nagyon örültem, hogy részt vehettem egy ilyen nagyszabású eseményen, ráadásul a Finn Autósport Szövetség is ekkor rendezte az éves gáláját, így olyan sztárokkal találkozhattam, mint Tommi Makinen vagy Marcus Grönholm ralivilágbajnokok. Sikerült pár szót váltanom Petter Solberggel is, akinek a bevállalós vezetési stílusa nagyon tetszik. Rólam is bemutattak egy rövid filmet, mielőtt a pódiumra szólítottak, és sokan gratuláltak, hogy az autókrossz Európa-bajnoki címem után rögtön az első évben ralikrosszban is a dobogón végeztem” – mondta Szabó Krisztián, akit egyedül a mínusz 20 Celsius fokos januári hideg zavart.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A versenyző jelenleg egyetemi vizsgáit teljesíti, de eközben már második évére is készül a ralikrosszban. Szezonja hamarabb el fog kezdődni, mint az Eb-sorozat. „Áprilisban indul az Európa-bajnokság Portugáliában, de előtte bemelegítésként rajthoz állok majd a Slovakia Ringen március közepén rendezendő zónaversenyen, és vár még rám egy izgalmas jégautózás Finnországban, ahová instruktornak hívtak” – sorolta a Volland Racing pilótája. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments