Európai uniós támogatással megújult Vác közvilágítása

Ledes lámppák korszerűsítéseVác Város Önkormányzata megvalósította azt a fejlesztési projektet, amelynek során lezajlott a település közvilágításának energiatakarékos átalakítása. Az Új Széchenyi Terv keretében az 584 millió forint összköltségű EU-s projektben 3.736 régi lámpatest volt érintett. Az új LED technológia bevezetésének köszönhetően a jövőben Vácon a közterületeket jelentősen nagyobb fényerővel világítják meg, kisebb villanyszámla mellett.

A KEOP-5.5.0/A/12-2013-0202 azonosító számú, 85 %-os támogatási intenzitású EU-s projekt keretében befejeződött Vác teljes közvilágítási hálózatának korszerűsítése. Vác Város Önkormányzata 2015. február 25-én kötött szerződést bruttó 535 millió Ft értékben, amely alapján elkezdődhetett a tervezési, majd a kivitelezési szakasz. A 88 millió forintos önkormányzati önrésszel teljesülő projekt során megvalósuló fényforrás-cserével és korszerűsítéssel, valamint a LED-es technológia alkalmazásával az Önkormányzat a jövőben a közvilágításra szánt költségek jelentős részét tudja megtakarítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Központi Gyógyszertár Vác

A fejlesztés előrelépést jelent a közlekedés és a közbiztonság területén is, ugyanis a fényáram-növekedésnek és a jól megválasztott színhőmérsékletnek köszönhetően Vác lakói éjszakánként jelentősen világosabbnak érzékelik a közterületeket.

eu koh

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő „Vác Város közvilágításának energiatakarékos átalakítása” című EU-s projekt az Európai Unió Támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A fejlesztésről bővebb információt a www.vac.hu oldalon találhatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments