Bogányi Gergely a csodazongorán játszik a váci dómban

Bogányi-zongoraMilánó után Vácon koncertezik Bogányi Gergely zongoraművész, aki november 8-án, vasárnap 16 órától a székesegyházban lép fel. A kisváci Regőczi kápolna javára rendezett jótékonysági hangversenyen mutatja be városunk díszpolgára új fejlesztésű zongoráját.

– A kultúra, az értékek igazságának üzenete az, ami a mi zongoránkba bele van kódolva. Elvégre az egész csapat, beleértve engem is, ezen a belső tartalmon dolgozott. A szellemiségünk is benne kell, hogy legyen, és benne is van. Úgy érzem, hogy a zongoránk létrehozza az időn túli hangzást – nyilatkozta Bogányi Gergely.

Központi Gyógyszertár Vác

A koncerten elhangzik a Két legenda, Liszt Ferenc két darabból – Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak, Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár – álló műve zongorára, valamint Grieg: a-moll zongoraversenye a Váci Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Farkas Pál vezényletével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A hangverseny időtartama alatt megtekinthető lesz Garay Nagy Norbert Consolation című alkotása, amelyet Bogányi Gergely interpretációja ihletett.

Támogató jegyek korlátozott számban még vásárolhatók a Tourinform Irodában és a Bartók Béla Zeneiskola portáján, a hangversenyt megelőzően pedig a helyszínen. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments