Újrahasznosított történelem: boronkays csapat a győztes

papírváros győztes csapat-700Szerdán váci városrészletek elevenedtek meg a székesegyház előtti téren, ahol az Újrahasznosított történelem pályázat záróeseményén helyi középiskolás csapatok építették fel híres váci épületek két méter magas makettjét kartonpapírból. Az érdeklődők akár be is bújhattak például a börtönkápolnába, de akadt olyan is, amelynek világító lámpája volt. A zsűri szigorú volt, de igazságos: az első háromban két boronkays csapat van.

Hat tanintézmény tíz csapata nevezett az Ipress Center által kiírt versenyre, amelynek keretében olyan ikonikus váci épületek papírmása is elkészült, mint például a dóm, a Kőkapu vagy a Fehérek temploma.

Központi Gyógyszertár Vác

A sorrend szoros versenyben alakult ki. Az első helyen az EB3 (Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium) végzett a börtönkápolna makettjével, a második hely a Bor-art nevű közösség (Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium) kálváriájának, míg a harmadik a Piar 301-es csoport (Váci Piarista Gimnázium) piarista templomának jutott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A legjobbnak talált alkotást készítő csapat tagjai egy hosszú hétvégét tölthetnek Velencében, valamint 500 ezer forint közösségépítő támogatást is nyertek saját iskolájuk részére.

Azok a váci tanintézmények, amelyek legalább egy csapatot elindítottak a versenyen, 100 ezer forint közösségépítő támogatásban részesültek, és minden induló csapat tanulóit Lakatos Viktor, az Ipress Center vezérigazgatója meghívta egy laza programmal meghirdetendő dunai hajókirándulásra.

Teljes cikkünket a Váci Napló október 23-i pénteki számában olvashatják el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments