Bezárkózott a feleségével, most vádat emeltek ellene

rendőri intézkedés - MTI fotóA vácrátóti gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével fogták el a váci rendőrök még júniusban, most vádat emeltek ellene. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ugyanis eljárást indított személyi szabadság megsértése bűntette és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor 55 éves vácrátóti lakos ellen – erről a Váci Napló is részletesen beszámolt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába még június 10-én az esti órákban egy nő tett bejelentést arról, hogy ismerősét a férje feltehetően fogva tartja a férfi vácrátóti lakásában. A helyszínre küldött őrbottyáni járőr az adatgyűjtés során megállapította, hogy az 55 éves férfi bezárkózott az ingatlanba a feleségével, miután 20 óra 40 perc körüli időben a nőt erőszakkal a házba bevitte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Központi Gyógyszertár Vác

Ezt követően a gyanúsított a lakásban tartózkodó édesanyja előtt olyan kijelentéseket tett, hogy a nála lévő bozótvágó késsel elvágja az idős asszony és a felesége torkát is. A rendőr megpróbálta felvenni a kapcsolatot T. Sándorral, aki a házból nem jött ki, ugyanakkor közölte a járőrrel, hogy ha rendőri intézkedés történne, akkor ő annak ellen fog szegülni a nála lévő késsel – írja most a police.hu.

Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk alapján feltételezhető volt, hogy a házban tartózkodó nő élete veszélyben van és a gyanúsított nem működött együtt a rendőrökkel, ezért a váci rendőrök az elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. Miután a T. Sándorral folytatott tárgyalás nem vezetett eredményre, ezért őt hajnalban – 3 óra körüli időben – a lakásban elfogták, feleségét pedig sérülés nélkül kihozták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

A rendőrök a házban több kést találtak, lefoglaltak két bozótvágó kést és két fegyvert vagy annak utánzatát is. ezekről az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy fegyvernek minősülnek, melyek tartásához T. Sándor nem rendelkezett engedéllyel.

Az 55 éves férfit – előállítását követően – a váci rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki aljas indokból vagy célból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a bejelentést megelőzően Erdőkertesről autóval a vácrátóti lakcímére vitte a felségét, ahová erőszakkal és fenyegetéssel bezárta és nem engedte el. Ezt követően a gyanúsított a helyszínre érkező rendőröket is megfenyegette. T. Sándort a nyomozók őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig június 12-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. (képünk illusztráció) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments