Váci Világi Vigalom: szóltak, nem használt, büntetett a NAV

NAV ügyfélszolgálatSzabálytalanságok miatt 137 millió forint bírságot szabott ki és tizenegy üzlet bezárásáról intézkedett a nyár folyamán a NAV a fővárosban és Pest megyében. A tapasztaltak általánosságban javuló nyugtaadási fegyelemről tanúskodtak, de akadtak kirívóan jogsértő esetek.

A NAV revizorai a nyári ellenőrzési sorozatban összesen 4174 ellenőrzést folytattak le, melynek egynegyede végződött megállapítással. A feltárt szabálytalanságok miatt a NAV 137 millió forint bírságot szabott ki és tizenegy üzletet bezárásáról intézkedett.

Központi Gyógyszertár Vác

Az adóellenőrök a kereskedelmi és szolgáltató szektor széles spektrumát vizsgálták, a szórakozó- és vendéglátóhelyektől a személyszállításon át a szállásokig, ott voltak a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, üdülő- és pihenőhelyeken, sőt gyermektáborokban is. Figyelmüket nem kerülték el a szabadtéri színházak, a termelői piacok és az online kereskedelmi felületek sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A tapasztaltak általánosságban javuló nyugtaadási fegyelemről tanúskodtak, mely az üzlethelyiséggel, fix szolgáltatási hellyel rendelkező vállalkozások körében érzékelhető leginkább.

Problémák különösen az alkalmi árusok tevékenységével, valamint a kitelepüléseken, helyi rendezvényeken, termelői- és városi piacokon jelentkeztek. A Váci Világi Vigalom árusai például annak ellenére sem adtak nyugtát a bevételükről, hogy az ellenőrzések megkezdése előtt a NAV revizorai élőszóval, illetve tájékoztató anyagokkal is felhívták a figyelmüket a bizonylatolási kötelezettség fontosságára, a teljesítés módjára és a mulasztás esetén alkalmazott szankciókra.

A foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésével kapcsolatos vizsgálatok szintén az alkalmi kitelepüléseken tártak fel több szabálytalanságot. A mulasztó munkáltatók közül sokan maguk is adószám nélkül végezték kereskedelmi tevékenységüket.

Az ellenőrzések tapasztalatait a NAV beépíti a további vizsgálataiba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments