MIMK: gyerekbérletek – nem csak kicsiknek

MIMK BANNERKisunokám roppant cuki!, A brémai muzsikusok, Hétmadár – előadás címek a Madách Imre Művelődési Központ kisiskolásoknak szóló 2015/2016-os bérleti sorozatából. De a hagyományokhoz híven az óvodásoknak is összeállított egy nagyon színes kínálatot az intézmény, négy előadással – Nap papa, Hold mama, Manó apó, Nyúl Ubul, Űr Lajos, Óz, a nagy varázsló, Pom-Pom és társaik, Kipling legendás állatfigurái főszereplésével.

Az óvodások mesebérlet sorozatának első előadása október 13-án lesz, ekkor (és a következő két napon) a Rutkai Bori Banda lép fel a művelődési központban „Sárkányjárgány” című interaktív mesekoncert produkciójával.

Központi Gyógyszertár Vác

November 10-én, 11-én és 12-én a Csodamalom Bábszínház előadását láthatják a gyerekek, főszerepben Csukás István meséinek szereplőivel, Pom Pom, Picur, Gombóc Artúr, Órarugógerincű Felpattanó és társaik történeteinek bábos előadása nagyszerű szórakozást ígér.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A Pódium Színház az Óz, a nagy varázsló című klasszikus mesedarabot viszi színre a művelődési központban – szintén három előadási napon, január 12-én, 13-án és 14-én.

Február végén – ugyancsak három előadási napon – a Ciróka Bábszínház: Hogyan lett? Kipling mesék című előadását láthatják az érdeklődők, amelyből kiderül, hogy az állatokról mindig lehet és érdemes is valami újat tanulni, ahogyan az emberekről is…

A „Hétmadár” kisiskolás mesebérlet első előadásaként november 24-én a Pódium Színház vendégszerepel Vácott „Kisunokám roppant cuki!” című produkciójával, melyet Varró Dániel költőnek a kisgyerekek és a szülők, nagyszülők körében is nagyon népszerű verseiből állítottak össze. Ebben a darabban Apa és Anya féltő szemszögéből három életutat kísérhet végig a közönség az óvodás kortól az iskolás életen át a szerelemig, házasságig, családalapításig. Ez a „mesevers”-előadás egyedülálló a magyar színházi kínálatban, ezért különleges élményt jelenthet minden korosztálynak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A bérleti sorozat második előadási napján, 2016. január 19-én a Zenthe Ferenc Színház művészei lépnek fel a művelődési központ színpadán, éspedig egy klasszikus darabbal, „A brémai muzsikusok” című mesével.

Február 16-án pedig a Katáng együttes „Hétmadár” című verses-zenés összeállítása szerepel majd a műsoron, magyar népmesei motívumok alapján, megzenésített gyerekversekből (Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Gál Sándor, Bartalis János, Dénes György, Kiss Dénes, Kiss Anna), találós kérdésekből, hangulatfestő dallamokból szövődött az előadás. (vac.hu – Ribáry Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments