Jól indult a tanév a Madách gimiben

Madách gimi logójaBár még alig kezdődött el a 2015/16-os tanév, a Váci Madách Imre Gimnáziumban máris nagyon izgalmas dolgok történtek.

A jól sikerült gólyatábor után elindult a komoly munka. Szeptember elején a gimnázium magyartanára, Boda Mária felkérést kapott az Oktatási Hivatal projektigazgatóságától egy irodalomóra megtartására, amelynek felvételeit országos képzésekhez is felhasználják.

Az órát a 12. A magyar tagozatos osztályban rögzítették szeptember 11-én pénteken. Az interaktív, csoportmunkára épülő óra témája Ady szerelmi költészete volt.

Központi Gyógyszertár Vác

A tanulói prezentációkra és kooperatív tanulási technikára épülő órát a szakmai bizottság levelében „nagyon színvonalas, érdekes, izgalmas, a modern pedagógiai eszköztár több elemét felvonultató, tanulóbarát irodalomórának” nevezte, egyúttal megköszönte a gimnázium vezetőjének az iskola segítőkészségét, rugalmasságát, hogy az év eleji sok munka közepette is vállalta ezt a nem könnyű felkérést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Hétfőn ugyanez az osztály szerepelt a Magyar Dal Napja rendezvényén a gimnáziumban. Boda Mária szervezésében Dudás Zsófia (ének), Izsóf Balázs (gitár) és Kovács Balázs (gitár) népszerű magyar dalokat adtak elő a gimnázium tanulóinak és tanárainak a nagyszünetben. A rövid műsor befejező számát, a Ha én rózsa volnék című dalt a közönség az előadókkal együtt énekelte.

A magyar munkaközösség Sándor Ildikó munkaközösség-vezető vezetésével szeptember 23-án kezdte hagyományos Együtt olvas a Madách című, olvasást népszerűsítő programját. A fizika és a magyar munkaközösség ismét megszervezte a Kutatók éjszakája című rendezvényét, amelyre a madáchosok mellett más iskolákból, sőt a városból is vártak érdeklődőket. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments