Városi segítséggel állítják helyre a szovjet katonák sírjait

Szovjet temetőVác városa is részt vesz a váci szovjet katonai temető helyreállításában. Mint arról a Váci Napló is beszámolt, ismeretlen tettesek múlt héten szétverték a márványfeliratokat és súlyos károkat okoztak.

Fördős Attila polgármester a vac.hu-nak elmondta: „Mélységesen elítéljük az ilyen megnyilvánulásokat. Személyesen kértem a rendőri vezetést, hogy mindent kövessenek el a tettesek felkutatásában.” Becslések szerint öt-hatszázezer forint az okozott kár.

Központi Gyógyszertár Vác

A városvezető hozzátette: még áprilisban, a helyszíni szemle után megállapodás született a város és az orosz nagykövetség között. Ugyanis a követség több hónapja tervezi a temető teljes átépítését, a sírköveket fekete gránitból fogják elkészíteni.

A járulékos munkákban, a helyreállítás szakmai lebonyolításában Vác városa is részt vesz, egyebek mellett kőművesek és közmunkások bevonásával. A helyreállítási és felújítási munkák előtt azonban nagyon fontos a térfigyelő kamerák kiépítése, hogy a jövőben a legutóbbi megrongáláshoz hasonló eset ne legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A károk végleges felmérése után elkezdődnek a helyreállítási munkálatok – írta a város honlapja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments