Váci méhészek, figyelem: megint szúnyogirtás lesz!

szúnyogirtásMagyarország Kormánya elrendelte a Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Az Önök részéről a gyérítések semmilyen gazdasági tranzakciót nem igényelnek – olvasható abban a levélben, amelyet a munkával megbízott SZEMP Air Légiszolgáltató Kft küldött a városházára.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, amely a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

Központi Gyógyszertár Vác

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog.

A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A társaság felkérte a jegyzői irodát, hogy értesítse ki a méhészeket, ehhez csatoltak egy méhész kiértesítő formanyomtatványt is a levélhez.

A földi kémiai védekezés augusztus 25-én kedden a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Rossz idő esetén tartaléknapok: augusztus 26-27. A földi kémiai irtások is a napnyugta utáni időszakban történnek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments