Augusztus 20. előestéjén: állami kitüntetés Beer Miklósnak, Turai Jánosnak és Salamon Beátának

Beer Miklós püspökTurai János-vágottSalamon BeátaNéhány órája adták át a közelgő nemzeti ünnep alkalmából az állami elismeréseket. Kimagasló szakmai munkája elismeréseként  Magyar Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke, magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke. Salamon Beáta, a MÉTA magyar népzenei együttes zenekarvezetője, a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola tanára a Magyar Arany Érdemkeresztet (polgári tagozat) vehette át.

Ugyancsak magas kitüntetésben, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a váci származású Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész, a Budapesti Operettszínház magánénekese.

Központi Gyógyszertár Vác

Ott vannak, ahol tenni kell valamit, jelenlétükkel változik, jobbra fordul a világ – méltatta az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kitüntetetteket az emberi erőforrások minisztere a kitüntetések szerdai átadásán. Balog Zoltán kiemelte: az ország Szent István ünnepére készül, melynek során a keresztény magyar állam megalakulására emlékezik. Az ő életművéhez mérni magunkat dőreség, de tanulni belőle kötelező – hívta fel a figyelmet az első magyar király példájára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A szerdai ünnepségen Balog Zoltán átadta a Magyar Érdemrendeket, a Magyar Érdemkereszteket és Hoppál Péter kulturális államtitkárral együtt a miniszteri szakmai díjakat. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments