Adományokat gyűjtenek a menekülteknek Vácon is

menekültek MagyarorszgonAdománygyűjtésbe kezdett a bevándorlóknak egy váci anyuka, aki segíteni szeretne. Igaz, csak saját közösségi oldalán hozta létre az eseményt, mégis sokan csatlakoztak hozzá. A gyűjtés szeptember 4-ig tart Vácon és Verőcén.

„Egy percre csukd be a szemed és képzeld el, hogy a gyereked mit tenne, ha valami szörnyűség jönne, például egy bombázás, és menekülnötök kellene. Pár percetek van. Vagy mondjuk egy órád. A gyereked a plüssállatkáját szorongatja. Fogod a kezét, a pénzed, az értékeid és menekülsz egy hátizsákkal. Mit vinnél magaddal? Mi az, ami elfogyna, elkopna, kevés lenne, kinőnék a gyerekek… Sok-sok ember jött több száz kilométert gyalogolva hozzánk. Nem akarnak itt maradni, csak megpihennek, aztán mennek tovább.

Központi Gyógyszertár Vác

Éhesek, fáznak, és örülnének egy takarónak, hogy ne a földön kelljen aludniuk, és ha tiszta pelenkát adhatnak a kisbabáikra. Bármit szívesen elfogadnak, és mindenre szükség lehet. Ruhát, cipőt, tisztálkodási szereket, élelmiszert, hálózsákot, játékot.

A politikai viták mögül kinézve lássátok meg az embert. A gyerekeket, akik nem tehetnek semmiről. Akik csak ugyanúgy homokozóban játszani és esti mese után ágyban aludni akarnak, mint a tieitek.
Segítsünk közösen nekik. Sok kicsi sokra megy.

Vácon egész nap, Verőcén egyeztetett időpontban gyűjtöm azt, amit jó szívvel adtok.  
Köszönöm!” – ezt írta Kiss-Németh Anita nemrég ki a Facebookon és nem is számított rá, hogy ennyien segítenek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Azt mondja, az ötlet a felhívásra onnan jött, hogy ő is tagja az egyik olyan csoportnak, akik segítenek a bevándorlóknak. Felelős, háromgyermekes anyaként pedig úgy gondolta, neki is segítenie kell. Az eseményt csupán a saját oldalán hozta létre, nem is számított rá, hogy ennyien megosztják.

– Az adományokat – amelyeket a lakásunkban gyűjtök – Krallics Katalin segítségével szeptember 4-én felvisszük Budapestre a központba. Mindenre szükségünk van, ami ilyen helyzetben kellhet: élelmiszerre, ruhára, tisztálkodási szerekre, babaholmikra – mondta érdeklődésemre Anita.

A teljes listát, hogy miket gyűjtenek, Anita Facebook oldalán találhatják meg, ahol kapcsolatba is lehet vele lépni az adományok eljuttatása miatt. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments