Így kaphat konzuli segítséget a Hungaroringen

Hungaroring-250Hamarosan Magyarországon rendezik meg a Forma-1 futamát. A Váchoz közeli Mogyoródon várhatóan nagyon sokan keresik fel a versenypályát, köztük több ezren külföldiek. Bár a rendőrség megerősített jelenléttel biztosítja a nyugodt szórakozást, sajnos bármi megtörténhet. Ehhez adnak jó tanácsokat magyaroknak és külföldieknek egyaránt.

Elveszett vagy ellopták személyi igazolványát vagy útlevelét?

Ha valamilyen okmányát elveszítette, keresse fel a rendőrséget!  Ha okmányait időközben nem adták le a rendőrségen, bejelentését azonnal megteheti. Ha nincs önnél más személyi igazolvány vagy útlevél, új úti okmányért kell folyamodnia, melynek ügyintézése akár több napot is igénybe vehet. További információért telefonon hívja nagykövetségét!

Központi Gyógyszertár Vác

Elfogyott a pénze?

Elfogyott a pénze vagy ellopták Öntől? Sajnáljuk, de nagykövetsége nem tud pénzt adni, hogy kisegítse! Ellenben nagykövetsége konzuli képviselője segítséget tud nyújtani barátaival vagy családjával való kapcsolatfelvételhez, hogy általuk például a Western Union nemzetközi pénzátutalási cégen keresztül segítséghez juthasson. A Western Unionnak Budapesten, Fóton és Gödöllőn is vannak irodái. További információért, látogasson el a www.westernunion.com címre. Az átutalt pénz felvételéhez szüksége lesz egy érvényes személyazonosító okmányra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Ha elveszíti hitelkártyáit

Azonnal tiltsa le azokat telefonon vagy Interneten keresztül!

MasterCard: www.mastercard.com

Visa: www.visaeurope.com

Szüksége van orvosi segítségre?

A Hungaroringen több elsősegély-pont is található. Ha további orvosi segítségre lenne szüksége, javasolt kapcsolatba lépni biztosítójával és tanácsot kérni. Ne felejtse otthon az EU Egészségbiztosítási Kártyáját!

Kábítószerek

A kábítószerek tiltottak Magyarországon. Kisebb mennyiségekért is hosszú börtönbüntetés járhat. Nagykövetsége nem tudja önt kisegíteni a börtönből vagy különleges bánásmódot igényelni önnek.

Éjszakai klubok és taxik

Minden évben kapunk jelentést turistákról, akik nem figyeltek oda a bárok, szórakozóhelyek és taxik áraira. Tájékozódjon az árakról, mielőtt rendel!

 Fontos számok: Segélyhívó 112; Mentők 104; Tűzoltóság 105; Rendőrség 107. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments