Dr. Áfra Tamás már elfáradt: szeptembertől átadja praxisát

Áfra Tamás-700Több mint ötven éve háziorvos, de a politikai pálya sem áll messze tőle. Három dolog fontos az életében: az Isten, a család és az autója. Ha az egyik kapcsolat „elromlik”, nem tudja, hogyan maradna életben. Dr. Áfra Tamás szeptemberben elköszön közel kétezer-ötszáz betegétől, hogy praxisát egy szintén váci orvosnak adja át. Azt mondja, elfáradt már, és hobbijaival, könyveivel és az állataival szeretne foglalkozni.

– 1960 óta dolgozom Vácon, Jávorszky doktor úrnál kezdtem, sebész akartam lenni – emlékszik vissza a kezdetekre dr. Áfra Tamás. – Nagy szó volt, hogy Vácra kerülhettem, hiszen politikailag nem voltam támogatható. Akkoriban oda kellett orvosnak menni, ahová irányítottak. Beadtam a katonaorvosi jelentkezésemet Vácra, a híradó laktanyába. Azért akartam ide jönni, mert a Papvölgyben volt egy nyaralója a családnak és a feleségem, Marika is itt dolgozott akkoriban már.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Központi Gyógyszertár Vác

Bár az emlékek még élénken élnek benne, ma a nyulakban, a tyúkokban és a kerti tóban élő halakban leli örömét Áfra Tamás. Szeretettel gondozza őket. De szeptembertől új élet indul számára, és a betegei számára is. Dr. Szűcs Barnabás veszi át a körzetét, akit ő egy kiváló orvosnak tart.

– Boldog vagyok, hogy így sikerült átadnom a praxisomat, egy olyan embernek, aki Vácon lakik, ismeri az embereket és őt is sokan ismerősként köszöntenek – mondja beszélgetésünk végén.

Teljes riportunkat a Váci Napló július 17-i pénteki számában olvashatják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments