Döntöttek a képviselők: nem szüntetik meg a körforgalmakat

Magyar utcai körförgalom-600Egyszerűsített körforgalmat alakítottak ki a város négy pontján: Deákváron, a Földváry téren, Kisvácon és a Rádi úton az elmúlt esztendő tavaszán. A városházán akkor azt mondták, egy korábbi önkormányzati döntés valósult meg. Az előterjesztők szerint az építés egyik oka, hogy az autósok szokják az egyszerűsített, csak felfestett és kitáblázott körforgalmak használatát. Bár több képviselő kérte, a testület elutasította, hogy a két alsóvárosi körforgalmat megszüntessék.

Az egyszerűsített körforgalmakat – amelyeket más településeken is gyakran használnak a forgalomszervezők – annak rendje és módja szerint sárga színekkel felfestették. Két helyen, elsősorban a deákvári esetében nagyobb átépítésre is szükség volt, mert a szűk hely miatt az autóbuszok és a nagyobb teherautók nem tudták szabályosan használni a terelő szigetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Központi Gyógyszertár Vác

Az egyszerűsített körforgalmakat olyan kereszteződésekbe telepítették, amelyek addig sem voltak balesetveszélyesek – morgolódtak a közlekedők. Néhány hete ismét felvetődött: meg kellene szüntetni ezeket, de kettőt mindenképpen.

A két alsóvárosi egyszerűsített körforgalom megszüntetésére tett javaslatot négy önkormányzati képviselő a júliusi testületi ülésen. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be. Az előterjesztést Matkovich Ilona (SZAVAD), Bóth János (MSZP), Kiss Zsolt (MSZP) és Ferjancsics László (Együtt-Vácért) jegyzi.

A testületi ülésen vita bontakozott ki a témáról, a többség azonban végül elutasította a kezdeményezést. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments