Totalcar: Ha bemozdítják, csalhat a legújabb traffipax?

traffipax új változataA rendőrség csodafegyvere biztosan jót tesz a költségvetésnek, mert bár darabonként 5,7 millió forintba került, ezzel is pontosan ugyanolyan könnyű hamis adatokat rögzíteni, mint a korábbiakkal. A rendőr áll az út szélén, te jössz az autóddal, ő véletlenül megmozdítja a traffipaxot, te pedig fizetsz 90 ezer forintot – írja a Totalcar.

P. úr nyugdíjas édesanyja május 9-én, éjjel háromnegyed tizenegy után, Gyulán, a Vértanúk útján autózott hazafelé Suzukijával. Ezen az éjszakán éppen itt álltak a rendőrök az új lézeres sebességmérővel, az ARH CAM-S1-gyel. A Suzukit is lefotózták, és mivel az egyik kép szerint P. úr édesanyja ötven helyett több mint százzal száguldott, néhány héttel később 90 ezer forintos bírságcsekket küldtek neki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Központi Gyógyszertár Vác

A gyulai Suzuki a berendezés által készített négy kép egyikén sem halad át a kereső középpontján, vagyis a rendőrségnek nincs olyan felvétele az autóról, amelyről feltételezhető, hogy valóban az ő sebességét mérték és nem valami teljesen mást. Egy korábbi tévériportból kiderül: jól látszik, sőt egyszer el is hangzik, hogy az új berendezés közepén lévő kört kell a járművekre irányítani, mert csak így mér sebességet az új rendszer. A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. Ha mozog, a mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé – írja a Totalcar szakértője.

„Az utóbbi hónapokban kétszer is megkerestem a gyártót, de sem a rendőrségi bemutató idején, sem most, a cikk írása kapcsán nem kívántak nyilatkozni. A cég munkatársa levélben azt írta, ezt tiltja az ORFK-val kötött szerződésük. Szerettem volna feltenni néhány kérdést Jámbor István alezredesnek, a közlekedésrendészet vezetőjének, de ő nem nyilatkozhat az ORFK Kommunikációs Szolgálatának engedélye nélkül. A Kommunikációs Szolgálat viszont nem saját hatáskörben dönti el, ki, milyen ügyben nyilatkozhat. Az interjúkérésre a cikk befejezéséig nem érkezett válasz, de kértek néhány kérdést. Ezeket elküldtem, most várok” – írja a szerző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A gyulai idős hölgy ötezer forint befizetése után fellebbezett, de azt elutasították. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments