Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék: lehet pályázni
A Duna-Ipoly Nemzeti Park pályázatot hirdet védjegy adományozás céljából. E védjegyre azok pályázhatnak, akik a Nemzeti Park területén – a természeti környezeti adottságokkal összhangban – jellegzetes, helyi bogyós és erdei gyümölcsöket dolgoznak fel, valamint méz- és tejtermékeket állítanak elő, illetve szürke marhából, szarvasból vagy vaddisznóból készítenek szárazárut.
A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet és termékmintát kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottsága bírál el. Az értékelés szempontjai meglehetősen széleskörűek.
A kérelem formanyomtatványa, valamint az aktuális pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi ügyfélfogadási irodáján (1121 Budapest, Költő utca 21.), vagy letölthető a Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról.
Már birtokolja a védjegyet egyebek között a nagybörzsönyi Lek-Vár-Lak Kft által előállított erdei kökény lekvár, és a kosdi Konczili Anna több bioszörpje és -ivóleve. A szobi Stencli Ferenc hársméze is elnyerte az elismerést, csakúgy, mint a nagymarosi Feketéné Battyáni Katinka gomolyasajtjai. (Váci Napló) ♦