A váci Simon Antal iskola is mentoráló intézmény lett

iskolai osztályTudásmegosztás terén működnek együtt az állami iskolák: a pályázaton kiválasztott mentoráló intézmények saját, mintaértékű pedagógiai módszereiket osztják meg a többi oktatási intézménnyel, segítve azok oktató-nevelő munkáját.

Az ország több száz iskoláját bevonó programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a Köznevelés az iskolában projekt keretében indította el.

Pest megyében huszonhét intézmény módszertani modelljeit érhetik el az érdeklődő iskolák, köztük van Vácról a Simon Antal tagintézmény is.

Központi Gyógyszertár Vác

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a Köznevelés az iskolában című európai uniós projektjének egyik elemeként összegyűjtötte azokat az általános és középiskolákat, amelyek mintaértékű pedagógiai modellel rendelkeznek. Rengeteg példa van ugyanis országszerte olyan oktatási-nevelési módszerekre, irányzatokra, amelyekkel az alkalmazó iskolák jelentős eredményeket tudnak felmutatni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A KLIK célja a mentoráló intézményi program elindításával ezeknek a helyben már bevált, régóta alkalmazott eljárásoknak az elterjesztése volt. Alkalmazásuk ugyanis hathatós segítséget tud nyújtani minden állami iskolának az oktatás-nevelési eszköztáruk fejlesztéséhez.

Pest megyében 27 általános és középiskola összesen 30 különféle módszertani modelljével ismerkedhetnek meg a pedagógusok. A mintaértékű gyakorlatok 24 településen, a megye minden részében elérhetők.

A Cházár András EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon Simon Antal Tagintézménye Vácott az értelmileg akadályozott gyerekek számára összeállított egész napos iskolai programot mutatja be. Az ép társaiknál jóval lassabban tanuló, csak rövidebb ideig koncentrálni képes gyerekeket folyamatosan motiválni kell. A pedagógusok eszköztárában drámajátékok, különféle mozgásos feladatok és beszédfejlesztés is szerepel a leghatékonyabb hátránykompenzáció érdekében. (Váci Napló)

Iratkozz fel hírlevelünkre!

[wysija_form id=”1″]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments