Rossz abroncs miatt halt meg a házaspár a 2-es úton

Balesest a 2-es útonEltérő méretű és mintázatú gumiabroncsok, valamint a gyorshajtás okozta azt a tavalyi balesetet, amikor egy audis fiatal letarolta egy család Hondáját a 2-es számú főúton Vác közelében – tudta meg a Blikk.

Az első hírek arról szóltak, hogy a balesetet, amelyben ketten meghaltak, versenyző fiatalok okozták. Az ügyben nemrégiben emelt vádat az ügyészség, a balesetet okozó Sz. Ákosra (24) letöltendő fogházat kértek. Nem véletlenül.

Amellett, hogy a fiú nagyjából 120-szal száguldott a 2-es úton, ahol legfeljebb 90-nel lehetett volna menni, az Audi jobb hátsó kerekén szélesebb és más típusú abroncs volt, mint a többin. Egy neve elhallgatását kérő gumiszervizestől megtudtuk, hogy ha eltérő méretű abroncsok vannak egy személyautó kerekein, akkor körülbelül 100 km/órás sebesség felett az autó érezhetően instabillá válik. Hirtelen manővereknél ez oda vezethet, hogy az autó irányíthatatlan lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Valószínűleg a sofőr is ezért veszítette el uralmát a kocsi felett, és sodródott át a szembejövő sávba, ahol belerohant a Hondába.

A vétlen sofőr, P. Árpád és felesége azonnal meghaltak. A hátul ülő B.-né T. Zita, bár túlélte a balesetet, soha nem épül fel teljesen sérüléseiből, egyedül az elhunyt szülők kislánya, Hanna (12) úszta meg viszonylag könnyebben a balesetet. Az Audiban ülő három fiatal, a sofőr Sz. Ákos s barátai F. Gergő és H. Dávid horzsolásokkal mászott ki a kocsiból.

– Az ügyet szep­temberben kezdi tárgyalni a váci bíróság – mondta Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék sajtóreferense – írja a Blikk. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments