A rendőrség figyelmeztet: ne biciklizz szabálytalanul!

kerékpárút közlekedési táblaEgyre több a probléma a szabálytalanul közlekedő kerékpárosokkal, ezért a Váci Rendőrkapitányság most közleményben foglalta össze a legfontosabb szabályokat, amelyek betartását ezután kiemelten ellenőrzik.

Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon, vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz-forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon, vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, vagy az úttest jobb szélén kell közlekedni. Főútvonalon csak 12 életévét betöltött gyermek kerékpározhat.

Lakott területen belül, ha az úttest kerékpározásra alkalmatlan, akkor a gyalogosforgalom zavarása nélkül legfeljebb 10 km/h sebességgel a járdán is lehet közlekedni.

Kerékpárral az úttesten, az útpadkán és a járdán csak egy sorban szabad haladni. Máshol, például kerékpárúton többen is mehetnek egymás mellett, de a többi kerékpárost nem akadályozhatják.

Tilos kerékpározni autópályán és az „autóút” táblával jelölt autóúton, továbbá ott, ahol ezt tábla tiltja – áll a rendőrség közleményében. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments