Nincs megállás a szlovák nemzetiségi önkormányzatnál

Alt Gyula átveszi a díjatFördős Attila még áprilisban fogadta a nemzetiségi önkormányzatok elnökeit, ahol elmondhatták, milyen terveik vannak erre az évre. A Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, dr. Alt Gyula (képünkön) lapunknak is beszélt rendezvényeikről. Elmondta: szoros kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, ahol Fördős Attila polgármester mellett többen is segítik munkájukat.

– A következő időszak legfontosabb terveit ismertettem a  város vezetőjével. Így többek között azt is, hogy továbbra is szívügyünknek érezzük azt, hogy segítsük a Vác térségében lévő szlovák települések nemzetiségi önkormányzatainak munkáját. Elmondtam azt is, hogy a következő programunk június 11-én lesz, amikor egy 16 fős kerékpáros csoport érkezik Dubnicáról, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a két város jövőbeni együttműködésének szélesítéséhez – mondta lapunknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Júliusban a már hagyományos, a helyi nemzetiségi önkormányzatok szervezésében ismét megrendezésre kerül a nemzetiségi képzőművészek kiállítása, melyre Szlovákiából is érkezik egy festőművész.

Az önkormányzat ezen felül figyelemmel kíséri a megjelenő pályázatokat, felmérést készít a felnőttek körében arról, hogy mekkora igény van az ingyenes szlovák nyelvoktatásara. Amennyiben úgy látják, hogy van, akkor ősszel ismét beindítják.

– Minden évben segítjük a város munkáját a testvérvárosi kapcsolatokban, de a Váci Világi Vigalom lebonyolításában is támogatjuk őket – mondta dr. Alt Gyula. Hozzátette: ebben az évben is megszervezik a hagyományos Szlovák Karácsonyt, amelyre már most készülnek, tekintettel arra, hogy mindig telt ház mellett tartják meg az eseményt.

Megújították a Magyar-Szlovák Vegyesbizottságot, melyben helyet kapott ebben az évben dr. Alt Gyula is. A bizottság olyan témákkal foglalkozik, mint a kultúra, gazdaság és egészségügy. Ezeken a területeken igyekeznek egymást segíteni, támogatni. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments