Kihasználják az idős, egyedül élő emberek hiszékenységét

idős néni pénzt dug a szekrényben a ruhák közéHiába minden figyelmeztetés, a bűnözők jól járnak néhány esetben Vácon. Legutóbb az két hete kedden egy, a MÁV-telepen élő idős, nyolcvan körüli hölgyet szedtek rá, neki háromszázezer forintja bánja. Ezért fontos lenne, hogy aki teheti, mondja el hozzátartozójának, szomszédjának, milyen ócska trükkel dolgoznak a csalók, a tolvajok.

A történet a szokványos. Nem sokkal éjfél előtt csörög az idős hölgy telefonja, és egy nő síró hangon közli: nagy bajba került, mert karambolozott.

A mama visszakérdez: te vagy az lányom?

Igen – hangzik a válasz.

De neked nincs is jogosítványod! – mondja ingerülten a mama.

Éppen ez a baj, el kell valahogy intézni a dolgot – jön a válasz.

Szó szót követ, végül a síró hangú „lánya” kiböki: egy millió forint kellene. De mivel annyi nincs otthon, azt az utasítást kapja a mama, hogy szedjen össze minden pénzt, ékszereket, amit csak talál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

És az idős hölgy meg is teszi. Mintegy háromszázezer forintot szed elő, odakészíti az asztalra. Még a villanyt is felkapcsolja a bejárati ajtó előtt, hogy aki segítőként jön a pénzért, könnyebben odataláljon.

Ennyi a történet. A többit a legtöbben már ismerjük. A bűnözők markát üti a pénz.

A Váci Rendőrkapitányság már többször, hónapokkal ezelőtt felhívta a figyelmet, hogy megjelentek a városban a trükkös bűnözők. Úgy látszik, nem jutott el mindenkihez a hír, ezért a szakemberek kérik: mivel a tettesek elsősorban idős, egyedül élő embereket szemelnek ki maguknak, mindenki oktassa ki hozzátartozóját, szomszédját, ismerősét, hogy mit nem szabad tennie, ha ilyen hívást kap.

További részletek és a rendőrség összefoglaló leírása, hogyan kerüljük el a bajt, a Váci Napló május 8-i pénteki számában olvashatók.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments