Fegyverek, lőszerek és pálinka egy szobi tanyán

Rendőrségi razzia SzobonLőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya P. Nándor 70 éves szobi lakos ellen – írja a police. hu.

A váci rendőrök – a Pest megyei nyomozókkal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársaival közösen – 2014. október 20-án az esti órákban állampolgári bejelentés alapján tartottak ellenőrzést egy szobi tanyán.

A nyomozók az ingatlanban és az ahhoz tartozó épületekben házkutatást tartottak, melynek során négy fegyvert, 120 darab lőszert vagy azok utánzatát, különböző trófeákat és prémeket, valamint illegális pálinkafőző üstöket és közel 1600 liter pálinkát találtak. A NAV pénzügyőrei a helyszínen lefoglalták a pálinkát, valamint a 2 darab 150 literes desztilláló berendezést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A rendőrök a 70 éves férfit a helyszínen elfogták és előállították a Váci Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján a tanyán lefoglalt tárgyak lőfegyvernek és lőszernek minősülnek, melyek megszerzéséhez és tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A pénzügyőrök költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV nyomozóinál.

A férfi ellen folytatott eljárást a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments