Azt mondják, egyre több a vendég a Dunakanyarban

Vác főtérA Dunakanyarban harmadik éve folyamatosan bővül a vendégforgalom, és egyre több éjszakát töltenek el a vendégek – közölte Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság (BKD RMI) vezetője Visegrádon, a Dunakanyar turisztikai szezonnyitóján.

Elmondta: tavaly mintegy félmillió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a Dunakanyarban, ez a régió vidéki területei 45 százalékát teszi ki.  Az igazgató rámutatott: a trendszerű növekedésnek azért van jelentősége, mert ha a Dunakanyar forgalma nő, akkor növekszik az egész régióé is.

Sztojanovits Kristóf a fejlesztés irányát a kerékpáros és a vízi turizmus összekapcsolásában jelölte meg, hozzátéve: a kerékpárosok nagyon jól költő vendégek – számol be az eseményről az MTI.

Jelezte: reménykednek abban, hogy a kerékpárút-hálózat fejlesztése megtörténik az uniós ciklusban, mert ez a kulcsa a további fejlődésnek. Az infrastrukturális problémák között említette a 11-es főút rossz állapotát. Az idén átadásra kerülő Budapest-Esztergom vasútvonal viszont jelentős hatással lesz a térségi turizmusra – mondta.

A Dunakanyar „rendkívül jó nevű termék” – fogalmazott Sztojanovits Kristóf, hozzáfűzve: a BKD büdzséjének 50 százaléka kerül a Dunakanyarhoz. A sajtótájékoztatóra kiadott összefoglaló szerint a térség turizmusa alapvetően továbbra is a belföldi vendégekre épül, ugyanakkor 2013 óta gyorsult a külföldi vendégéjszakák növekedése,  2014-ben számuk már meghaladta a 68 ezret.

A legtöbb vendég külföldi a visegrádi országokból és a német nyelvterületről érkezik, de jelentős az érdeklődés Európa távolabbi területeiről, és az utóbbi években Oroszországból is. ♦

Ezt kell tudnia, ha közterületen akar fás szárú növényt kivágni
Csaknem százötven éve írt végrendeleteket bontottak fel

Hozzászólások

Azt mondják, egyre több a vendég a Dunakanyarban — 1 hozzászólás

  1. Kerékpárral a Megyeri híd keleti hídfőjétől Dunakeszi városi területéig biciklizve jelentős távot kényszerülünk megtenni a 2-es út forgalmában. Életveszélyes, és semmilyen pozitív kerékpáros élményt nem nyújt. Gyereket, gyakorlatlant nem is szabad oda vinni! Lehangoló az érzés, hogy semmibe vagyunk véve, pedig csak néhány kilométernyi szakasz hiányzik a Duna menti bicikliútból – de már milyen régóta! Ennek a ténynek a tükrében nehéz elhinni, hogy az illetékeseknek fontos, vagy egyáltalán számít a Dunakanyar kerékpáros turizmusa.

    Ha valaki tud alternatív kerékpárutat, kérem, írja le, én kerestem, de eddig még nem találtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..