Váci autótolvajok: újabb öt gyanúsítottat vettek őrizetbe

rendőri intézkedés - MTI fotóAhogy arról korábban beszámoltunk róla, orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gábor 34 éves és F. Balázs 28 éves váci lakosok ellen.

A gyanúsítottak a rendelkezésre álló adatok szerint – egymással együttműködve – vagyoni haszonszerzés céljából szereztek meg több járművet, melyek egyedi azonosítóit megváltoztatták. A Pest megyei nyomozók február 19-én és február 23-án két váci telephelyen a feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó járműveket, valamint az elsődleges adatok szerint valótlan tartalmú okmányokat foglaltak le.

A lefoglalt járművek értéke az előzetes vélemények szerint megközelíti a 100 millió forintot. Az eljárás során a rendőrök február 25-én gyanúsítottként hallgatták ki D. Gábort, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság február 27-én elrendelte a 34 éves férfi előzetes letartóztatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A 28 éves F. Balázs március 5-én szintén önként jelentkezett a rendőrségen. A férfit a Pest megyei nyomozók orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Váci Járásbíróság március 6-án elrendelte F. Balázs előzetes letartóztatását.

Ezt követően rendőrök egy összehangolt, országos akció keretében április 15-én elfogták B. Sándor 40 éves péceli, C. Róbert 47 éves budapesti, Cs. Richárd 37 éves jászberényi, D. Lajos 60 éves kazincbarcikai, valamint S. Vilmos 43 éves budapesti lakosokat. Az öt férfit a Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették – írja a police.hu.

A gyanú szerint az elkövetők a főként Magyarországon, illetve nyugat-európai országokból lopott autókat – azok papírjait és alvázszámát meghamisítva – piaci áron vagy az alatt értékesítették a hiszékeny vevőknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

D. Lajos és S. Vilmos az elmúlt években folyamatosan adott megbízást – az eljárás során már gyanúsítottként kihallgatott K. István 45 éves emődi lakosnak arra, hogy bűncselekmény elkövetéséből származó járművek alvázszámát üsse át.

B. Sándor, C. Róbert és Cs. Richárd pedig a megalapozott gyanú szerint több lopott autót is vitt a már korábban előzetes letartóztatásba helyezett 34 éves D. Gábor által bérelt váci telephelyre.

Az öt férfit a Váci Járásbíróság április 17-én pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.

A további eljárást – a gyanúsítottak fogvatartása mellett – szakértők bevonásával folytatja a nyomozóhatóság. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments