Itt a tavasz: előkerül már a fűnyíró, és a grillfelszerelés is

grill-partyMég 2013 januárjában szavazta meg az akkori testület a város zajrendeletét, amely korlátozza a lármával járó tevékenységeket. Most, hogy itt a jó idő, nem árt észben tartani, hogy mikor, mit szabad Vácon, hiszen már előkerültek a fűnyírók és a grillfelszerelés is.

Az önkormányzat rendelete szerint zajos háztartási tevékenységet munkanapon 7 és 20 óra között, szombaton 8 és 19 óra között, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig 9 és 18 óra között lehet végezni, kivétel ez alól vasárnap a fűnyírás, melyet ekkor csak 9 és 12 óra között lehet megtenni.

„A zajos háztartási tevékenységek közül a fűnyírás lett leszabályozva a vasárnapi 9-12 közötti időszakra, mivel az fordul elő leggyakrabban zavaró hanghatással járó munkavégzésként. Motoros fűrésszel lehet fát vágni munkanapokon 7-20, szombaton 8-19 vasárnap és munkaszüneti nap 9-18  óra között. Építési, bontási munkálatok vasárnap és munkaszüneti napokon nem végezhetőek” – írtuk korábban egy cikkünkben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A vendéglátóhelyek munkanapokon, szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon 7 és 22 óra között használhatnak hangosító berendezést.

Magánszemélyek – legalább 20 főnél nagyobb létszám esetén – 22 óra után csak előre bejelentve, egy formanyomtatvány kitöltésével, és a szomszédok hozzájárulásával bulizhatnak. E mellett illetéket is kell fizetni a bejelentésnél. Ha azonban a társaság nem éri el a 20 főt, akkor nem kell bejelentést tenni.

Hogy ebben az évben a rendeletet mennyien tartják be, nem lehet tudni. Megalkotását azonban pont az indokolta, hogy sok panasz érkezik a tavasz-nyári időszakban a városhoz a zajongások miatt.
Ha előszedjük a fűnyírót, vagy grillezni szeretnénk, netán bulit szervezünk a kertben, legyünk figyelemmel másokra is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments