Tüntetnek, hogy aszfaltozzák újra a nagymarosi bicikliutat

Bicikliút Nagymaros és Zebegény közöttTöbb cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a nemrég Nagymaros és Zebegény között feltört, majd újra aszfaltozott Beatrix királyné bicikliút rossz minőségű, tele van lyukakkal és nem éppen egyenletes a felülete.

Sokan éltek panasszal, akik az utóbbi hetekben arra tekertek, most azonban már tüntetés is szerveződik az egyik közösségi oldalon a megoldást sürgetve. Március 29-én, vasárnap 10 órára várják a csatlakozni vágyókat Zebegény főterére.

Nagymaros város önkormányzata már korábban is jelezte, nem fogadja el a kivitelező munkáját és ezt közölte az ELMŰ-vel is, amely a kábelfektetés miatt törte fel az utat. A honlapon most arról írnak, hogy még 2014 decemberben a város tulajdonában lévő kerékpárúton – a Visegrádi utcától Zebegényig tartó szakaszon – végzett építési munkát nem vette át az önkormányzat, mert jelentős minőségi kifogásokkal élt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Az útszakaszt a beruházó ELMŰ Hálózati Kft megbízásából dolgozó cég nem a tulajdonosi nyilatkozatnak megfelelően állította helyre, ezért az önkormányzat a beruházón keresztül is követelte a teljeskörű javítást.

A viták elkerülése végett az ELMŰ független szakértőt bízott meg a tennivalók tisztázása végett, ennek az eredménye a napokban megszületett. A szakvélemény hosszasan taglalja a laikusok által is látható hibákat, és összegzésében rögzíti az önkormányzat által is elvárt tennivalókat: az aszfaltburkolat javítását új réteg készítésével a teljes területre kell elvégezni.

A kivitelezési munkák az index.hu információja szerint április 1-én kezdődnek meg.(Váci Napló, fotó: index.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments