Pénteken indul a XIII. Váci Tavaszi Fesztivál

Tavaszi FesztiválIdén már 13. alkalommal rendezi meg a Madách Imre Művelődési Központ a Váci Tavaszi Fesztivált. A jövő héten 13-án, pénteken kezdődő rendezvény nem lesz balszerencsés a szervezők szerint, hiszen olyan művészeket sorakoztat fel, akikre mindenki kíváncsi lehet.

A bevezető sajtótájékoztatón az új igazgató Retzler Péter azt hangsúlyozta, hogy a programokban most sem lesz változás: tartalmas, színvonalas szórakozást nyújtó rendezvényekkel készülnek.

– A tavaszi fesztivál célja most is az, hogy teret adjon a helyi- és országos népszerűségnek örvendő művészeknek. Annyi a változás idén, hogy több helyszínen fognak zajlani az események, ebben az évben bevontuk a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és  Zeneiskolát és a Fehérek templomát is – mondta.

Ebben az évben is két ünnephez is csatlakozik a fesztivál: a Színházi Világnaphoz és a Költészet Napjához. Így láthat a közönség majd színdarabot, musical-t és irodalmi előadásokat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

– Az idei programsorozat első sorban a zene területén kínál műfaji sokszínűséget. A könnyű műfaj képviseletében a Balkan Fanatik zenekar, Malek Andrea és Lerch István ad koncertet, majd a fesztivál zárásaként a Költészet Napja alkalmából a Szabó Balázs Bandája zenél a közönségnek – mondta Szabóné Laczi Sarolta igazgatóhelyettes.

A rendezvény komolyzenei programokban is bővelkedik: március 14-én a nyitógála hangverseny a Wac Civitas Szimfonikus Zenekar előadása lesz, a Fehérek templomában pedig majd a Magyar Rádió Énekkarának nagyböjti hangversenyét élvezheti a közönség.

A Színházi Világnap alkalmából a Hegedűs a háztetőn című híres musical kerül színpadra, melyben élőben közreműködik a Budapest Klezmer Band.

Az irodalomkedvelők pedig április elején a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költőnővel, Jókai Annával beszélgethetnek.
A részletes programot megtalálják a www. mimk.vac.hu honlapon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A rendezvény Vác Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Cseh Tamás Program támogatásával valósul meg. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments