Költségvetés: több helyi adóbevétel, javuló helyzet

Fördös Attila-250Néhány hete fogadta el a képviselőtestület a város idei költségvetését, amelyre a többség szerint a kiegyensúlyozottság a jellemző.Az intézmények működésére van pénz, a fejlesztésekre és a beruházásokra is több jut, mint tavaly, hála annak az örvendetes ténynek, hogy ha lassan is, de ismét növekednek a város helyi adóbevételei – mondta lapunknak Fördős Attila polgármester, akivel az aktuális gazdálkodási kérdésekről beszélgettünk.

– Ez a költségvetés ebben a formájában mennyire tükrözi az ön személyes álláspontját? Mennyire tud azonosulni vele?

– Mivel én vagyok a téma előterjesztője, azt kell mondanom, hogy teljesen. Már a tervezés során alaposan mérlegeltünk minden igényt, és ezeket összevetve a lehetőségekkel alakítottuk ki a városi költségvetés végső formáját.

olvasd el3A pénzügyi helyzet az utóbbi években – köszönhetően a kormány konszolidációs döntéseinek – sokat javult, de sajnos még mindig kicsi számunkra a mozgástér, ám úgy látjuk, hogy végre elmozdultunk a mélypontról. Tavaly már mintegy száz millió forinttal több bevételünk volt iparűzési adókból, mint azt megelőzőleg, így az idén ennyivel nagyobb összeg szerepel a költségvetésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– Az ellenzék állítása szerint túltervezték a helyi adókból beszedendő összeget.

– A számok makacs dolgok. Az elmúlt két év pénzügyi adatai egyértelműen azt jelzik, hogy a városban tevékenykedő cégek, vállalkozások árbevétele folyamatosan nő és így a mi adóbevételeink is emelkednek. Ezen nem érdemes vitatkozni.

A teljes interjút, amelyben szó van a mélygarázsról folyó tárgyalásokról, a mobilgát építésének helyzetéről és a szociális lakásépítésről is, a Váci Napló március 27-i pénteki számában olvashatják el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments