Hamarosan elindul a közvilágítás fejlesztése

Ledes lámppák korszerűsítéseHamarosan megindulhat a lámpatestek cseréje, korszerű ledes technológiára. Nemrég írták alá azt a szerződést, mellyel kezdetét veheti a fejlesztés. Az aláírás alkalmával elhangzott: mintegy 3700 lámpatest kerül cserére, a leszereltek közül 240 darabot pedig olyan területeken helyezik el, ahol eddig nem volt közvilágítás.

A közvilágítási projekttel nem csak a közbiztonság megnövekedését és jobb látási viszonyokat remélnek a szakemberek, hanem azt is, hogy éves szinten 40 százalékot tud megspórolni ezzel az önkormányzat. Igaz, ez nem fog érződni, hiszen a testület úgy döntött, hogy a leszerelt, még használható lámpatesteket szereljék fel olyan helyeken, ahol nincsen közvilágítás. Így várhatóan Törökhegyen,  Bácska dűlőben, Václigeten és Máriaudvaron is kihelyeznek majd a lámpákból.

A nyílt közbeszerzési eljárást az Elios Innovatív Energetikai Zrt nyerte meg. Sájer Gábor, a cég vezérigazgatója az eseményen kiemelte, hogy az elkövetkező pár hétben beszerzik az engedélyeket és utána megkezdődhet a munka. Elmondta: a közvilágítás korszerűsítése jelenleg az Európai Unióban mindenhol prioritást élvez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A közvilágítás korszerűsítése projektre 600 millió forintot nyert a város, melyhez több mint 85 millió forintot tesz hozzá önrészként. (Váci Napló, fotó: Váci Városimázs Kft)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments