Itt van a pályázatkészítés ideje: indíts kisközösségi rádiót!

kisközsségi rádió - Székesfehérvár Táska Rádió-250Vácott a Dunakanyar Rádió könnyes búcsúja óta rendre visszatérő téma egy új adó indítása. Egy kereskedelmi média előtt azonban hosszú évekre bezárult a kapu amiatt, hogy a térségi frekvenciát a Mária Rádió kapta meg, és gyanítható, ha lesz is újra pályázat, ők mindig nagy eséllyel indulnak majd.

Maradt azonban egy kiskapu, ami most kinyílt: kisközösségi rádió indítása. A kezdéshez néhány százezer forint elég, de utána sikeres pénzgyűjtés és sok, ingyen dolgozó munkatárs kell.

Az országban jelenleg 28 kisközösségi rádió működik, de most ismét lehet pályázni frekvenciára. Éterre fel, váciak!

olvasd el3A Médiatanács döntött arról, hogy a 2012-es és 2013-as pályázati eljárás tapasztalatait figyelembe véve ismét kisközösségi rádiós lehetőségeket hirdet meg, és elfogadta a kapcsolódó pályázati felhívás tervezetét, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján már olvasható. A kisközösségi rádiós pályázati felhívás tervezete nem konkrét frekvenciaterveket sorol fel, hanem általánosan biztosítja annak a lehetőségét, hogy az adott pályázó jelölje meg az adóállomás helyét bizonyos feltételek teljesülése esetén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A vételkörzetek legfeljebb egy kilométer sugarúak lehetnek olyan településeken, ahol helyi kereskedelmi rádió nincs, vagy működik ugyan, de valamely kisközösséget nem szolgál ki megfelelően. Kisközösségnek számíthat a 15 ezer fő alatti települések, városrészek, kerületek lakossága, valamely jól körülhatárolt társadalmi, nemzeti, etnikai, vallási vagy hátrányos helyzetű, fogyatékkal élők közössége, illetve egy-egy művelődési, oktatási, tudományos, egészségügyi vagy szociális intézmény, szervezet körül kialakult közösség is.

A teljes cikket a további fontos információkkal, egy már működő rádió tapasztalataival a Váci Napló február 6-i pénteki számában olvashatják el!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments