Vác: új forgalmi rend a Görgey utca egy szakaszán

behajtani tilosHamarosan megváltozik a forgalmi rend a Juhász Gyula iskola környékén: a Görgey utca egy szakasza egyirányú lesz, ami praktikusan azt jelenti, hogy a trafóház felőli végén lehet csak behajtani az utcába, míg a Báthori utcai oldalról behajtani tilos táblát helyeznek ki.

A decemberi képviselőtestületi ülésen született meg a döntés, a végrehajtásra január 30-i határidőt adtak. Az indoklás szerint a Görgey utca ezen rövid szakaszán rendszeresen olyan sok autó parkol az úttest egyik oldalán, hogy azok miatt gyakran szinte lehetetlen a két irányú haladás.

Legalábbis ilyen panaszok érkeztek a Váci Rendőrkapitányságra, amely ezek miatt az egyirányúsítást kezdeményezte. A forgalmi rend átalakítása a Farkasfalvy utcát is érinti, hiszen onnan az iskola felé haladva jobbra nem lehet majd kanyarodni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A döntés értelmében a bevezetés után három hónapig EGYÉB VESZÉLY feliratú táblákat helyeznek ki, ezeken a FIGYELEM! FORGALMI REND VÁLTOZÁS!  felirat is szerepel majd.

Báthori utca térkép-700A javaslat megjárta az illetékes bizottságot is, s a vitában Ferjancsics László képviselő azt kérte, hogy tekintettel az új szabályokra, változtassák meg a Honvéd utca – Csányi körút kereszteződésében lévő közlekedési lámpa beállítását és tegyék lehetővé, hogy a Szent Flórián utcába a főútról Budapest felől érkezve a csomóponthoz, balra nagy ívben is be lehessen kanyarodni. Jelenleg ugyanis csak a belváros felől megközelítve a kereszteződés, jobbra kis ívben lehet behajtani ebben az utcába, és néhány méter után ugyancsak jobbra kanyarodva eljutni az egyirányúsításra kijelölt útszakaszra.

A képviselő emellett azt is kérte, hogy a Rádi úti csomópontban körforgalom épüljön, ezt a terület városi képviselője, dr. Manninger Gábor is jó megoldásnak tartaná. Ferjancsics László mindkét javaslatát a bizottság támogatta a decemberi testületi ülés előtt, így első lépésként elkészülhet a kivitelezői költségbecslés. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments