Beer Miklós: együtt kell élni a gazdasági bevándorlókkal

Beer Miklós-250A 21. századi népvándorlás megállíthatatlan, a politikai menekültekkel és a gazdasági bevándorlókkal együtt kell élni – mondja Beer Miklós váci megyéspüspök.

A hir24.hu a HVG cikkéből idéz: „Megtanulni együtt élni, ez a mi keresztény gondolkodásunkból kell, hogy fakadjon. Mindenki testvér, ennek az elfogadásához fel kell nőni, s nehéz az előítéleteket feloldani. Ugyanezt kell a cigányokkal is elérni, megérteni őket, felfedezni a kultúrájukat, az értékeiket, nincs jogunk rájuk erőltetni a kultúránkat.”

Beer Miklós szerint nagyon nehéz meghúzni a határt, hogy valaki politikai menekült vagy gazdasági bevándorló. A Charlie Hebdo elleni merénylettel kapcsolatosan a püspök azt mondta, borzasztó tragédia történt, de az eset arra is rávilágított, hogy a sajtószabadság erkölcsi alap nélkül tragédia. „Szabadság nélkül nem lehet élni, legyen lehetőség kimondani a véleményemet, de ezzel én soha senkit nem bánthatok meg, nincs jogom a szabadsággal visszaélnem” – fogalmazott a váci püspök. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments