Példátlan váci együttműködés: két színház, egy cél

színházi szerződés aláírása-250Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Színház és a Váci Dunakanyar Színház, amelynek eredményeként az évadban négy közös produkciót mutatnak be városunkban.

A két teátrum vezetője, Vidnyánszky Attila és Kis Domonkos Márk szerdán számolt be a részletekről sajtótájékoztatón – ahol jelen volt Fördős Attila polgármester és Harrach Péter országgyűlési képviselő is – fiatal színművészek és rendezők is beszéltek a közös munkával kapcsolatos terveikről.

A közös munkának köszönhetően a váci teátrum négy bemutatója a Nemzeti Színház közreműködésével valósul meg.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az együttműködést példátlannak nevezve emlékeztetett arra: a Nemzeti Színház alapfilozófiájához tartozik, hogy kinyissa kapuit, erősítse kapcsolatait a vidéki és a határon túli színházakkal. Az újfajta kezdeményezés jól illeszkedik a Nemzeti Színház új gyakornoki rendszerébe és a műhelymunkát fontosnak tartó gyakorlatába.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

– A váci színházzal való közös munka remek lehetőséget biztosít, hogy a frissen végzett tehetséges művészek, rendezőgyakornokok kipróbálhassák magukat – fogalmazott. Az együttműködés keretében Olt Tamás, Bakos-Kiss Gábor, Nagy Péter István és Tömő György rendez majd egy-egy darabot Vácon az évadban.

Vidnyánszky Attila megjegyezte azt is, hogy a produkciók a Nemzeti Színházban is helyet kaphatnak.
Kis Domonkos Márk, a váci teátrum igazgatója a négy bemutatóról kiemelte, hogy azok szerzői – kapcsolódva a Dunakanyar Színház által rendezett nyári V4 fesztiválhoz – a visegrádi országokból kerülnek ki.

A premiersorozatot Olt Tamás Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című ősbemutatója nyitja október 26-án, amelyet Slawomir Mrozek Özvegyek, Václav Havel Audiencia/Verniszázs és Michaela Zakutanská Single radicals című drámája követ. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments