Pár nap múlva lejárnak a diákigazolványok, érvényesítsd!

diákigazolványA MÁV-START vonataira 50 %-os kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, míg a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 %-os havi-, félhavi-, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

A kedvezmények igénybe vételének azonban alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás. Az előző tanévben kapott diákigazolvány-matricák viszont már csak október 31-ig használhatók.

A MÁV-START arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról.

A tanév kezdete óta a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban országszerte újra diákok népesítik be a vonatokat – a vasúttársaság jelentős díjkedvezményt biztosít az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-ig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti, de a közoktatásban a 2013/2014. évi, a felsőoktatásban pedig a 2013/2014. II. félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2014. október 31-én lejár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Facebook - kövess minketA tanulóknak, hallgatóknak nyújtott kedvezmények igénybevételének alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás felmutatása. 2014. november 1-jétől azonban a 2014/15-ös tanévi, illetve a 2014/2015-ös tanév I. félévi matrica hiányában az igazolvány érvénytelen.

Az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet pedig nem jogosít utazásra – hívja fel a figyelmet a vasúttársaság közleményében..

A MÁV-START felhívja a diákkedvezményt igénybe vevő utasai figyelmét, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében időben újítsák meg diákigazolványuk érvényességét. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8.000 forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát az előírt módon igazolni nem tudja. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments