Ajaj, figyelj oda: gondok vannak a mágneses játékokkal

mágneses játék-250A mágneses játékok kiemelkedően nagy arányban nem felelnek meg az előírásoknak, a mechanikai és villamos laboratóriumban vizsgált játékok 43 százaléka tartalmazott a gyermekekre veszélyes mágnest – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A mágneses játékok, amelyek túlságosan erős mágneseket tartalmaznak, nagy veszélyt jelenthetnek a gyermekek számára, mivel könnyen lenyelhetik. Egynél több mágnes, vagy egy mágnes és egy ferromágneses tárgy például vas vagy nikkel lenyelésekor a bélfalon keresztül vonzhatják egymást, amely bélperforációt vagy elzáródást okozva súlyos, akár halálos kimenetelű sérülést eredményezhet – írták.

Facebook - kövess minketKözölték: a nemzetközi adatok szerint a legtöbb baleset a 10 hónapos és a 8 éves kor közötti gyermekekkel történt. A balesetek több mint 80 százalékában a mágneses építőjáték-készletekben lévő erős mágnesek okozták a bajt, és több esetben sebészeti beavatkozást igényelt a mágnesek bélrendszerből történő eltávolítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A kockázatok miatt a fogyasztóvédelmi hatóság laboratóriumában folyamatosan vizsgálja a jogszabályban és szabványokban leírt biztonsági követelmények teljesülését.

A nem biztonságos mágneses játékok és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek listája itt elérhető. (képünk illsuztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments