Megváltozott munkaképességűek támogatása Vácott

kerekes székEgy sikeres program megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjáért, és sikeres foglalkoztatásáért: az NRSZH TÁMOP 1.1.1 projekt. A szakmai és anyagi támogatásért ez év végéig még lehet jelentkezni! – hívják fel a figyelmet.

Napjainkra hazánkban – és az Európai Unió szinte minden országában – átalakult a megváltozott munkaképességű emberekről való gondolkodásmód, és az őket érintő támogatási rendszerek is radikálisan megváltoztak: az elvesztett képességekről, a megmaradtakra került át a hangsúly, azokra a képességekre, amelyeket sikerrel lehet hasznosítani – olvasható a vároháza oldalán.

Az újrakezdéshez persze segítség kell. Az unió összes államában kialakultak és alakulnak a támogatott foglalkoztatási formák, segítő programok. Ilyen mindenre kiterjedő szolgáltatásokat nyújt a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal keretében megvalósuló TÁMOP-1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése elnevezésű kiemelt projekt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A részleteket Tatosné Takács Andrea, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese ismerteti:

– A megváltozott munkaképességű emberek akár száz százalékos munkateljesítményt tudnak nyújtani, a mi feladatunk, hogy ebben segítsük őket a projekt eszközeivel. A projektnek több egyedülálló szolgáltatása van, ezek közül az egyik a saját alkalmazottainkra épülő mentorálási rendszer, amelynek segítségével ugyanaz az ember kísér egy-egy ügyfelet végig a projekt folyamán. Tervet dolgoznak ki közösen és elindul a megoldások keresése.

Van, amikor viszonylag hamar találnak egy megfelelő munkahelyet, ahol ügyfelünk az erejéhez mért munkát tud végezni, mondjuk napi négy órában, és nem utolsó sorban munkahelyét meg tudja közelíteni. Ha első körben nem jön össze a munkahely, akkor jöhet a képzés, a kompetencia képzéstől akár a különféle szakmák elsajátításáig. A fentiekkel kapcsolatos minden költséget az utolsó fillérig a projekt fizeti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

És nemcsak a potenciális munkavállalóknak éri meg bekopogtatni hozzánk. A munkaadóknak 100 %-os bérköltség támogatást nyújtunk, továbbfoglalkoztatási kényszer nélkül. A cégeknek, vállalkozásoknak innentől már csak számolniuk kell. Munkabérre nem kell költeniük, és mivel foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű személyt, mentesülnek a csaknem egy millió forintos szociális hozzájárulási adótól, valamint, mivel ügyfeleink mindannyian rendelkeznek rehabilitációs kártyával, adókedvezményt tudnak
érvényesíteni.

Reméljük, hogy minden érdeklődő munkavállaló és munkaadó könnyen és időben elér személyesen is bennünket a TÁMOP 1.1.1 irodáiban, amelyekből összesen kilencvennégyet létesítettünk az ország szinte minden pontján.Az önök lakóhelyéhez legközelebb Vácott, a Csányi körút 16. alatt található ilyen pont. (Váci Napló)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments