Megújult a kóspallagi bekötőút egy 6,6 kilométeres szakasza

Újabb útszakaszt adtak át az M7-es autópályánÚjabb mellékút felújítási projekt zárult le az Új Széchenyi Terv keretein belül Pest megyében. A több mint 1,2 milliárd forintos beruházás során a megyei mellékúthálózat összesen 6,6 kilométernyi szakasza vált európai színvonalúvá.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométernyi mellékút szakaszt érintő beruházást hajt végre. A folyamatban lévő európai uniós akcióterv Pest megyében 2013-ban több mint 9 milliárd forint értékben, megközelítőleg 48,8 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, emellett az idei évben több mint 40,4 kilométeren folytatódnak a munkálatok, megközelítőleg  7,4 milliárd forint támogatásból.

A program keretében megújult a kóspallagi bekötőút mintegy 6,6 kilométeres szakasza több mint 1,2 milliárd európai uniós támogatásból. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező az érintett szakaszok állapotának, jellemzőinek megfelelően hajtotta végre az adott helyszínen szükséges munkákat, a rossz állapotban lévő pályaszerkezetet megerősítette, a burkolatot, a padkát, az árkokat és a csőátereszeket felújította, a tartós burkolati jelek felfestését is elvégezte, felújította és átépítette a buszmegállóhelyeket, valamint a burkolatot érintő munkálatok mellett a forgalomtechnikai jelzések is megújultak – olvasható a cég közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak.  A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. (Váci Napló – képünk illusztráció)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments