A fogvatartottak festettek, burkoltak a váci börtönben

börtön rácsokkalBefejeződött a Váci Fegyház és Börtön eligazító folyosójának és a felügyelők őri pihenőjének felújítása, amely fogvatartotti munkáltatással, másfél hónap alatt készült el. A folyosó mellett átalakították és korszerűsítették a vizesblokkot is.

A felújítási munkálatokban résztvevő fogvatartottak közül többen az intézetben tettek sikeres vizsgát a minden évben induló, építőipari szakmai képzéseken. Így vált lehetővé, hogy a Váci Fegyház és Börtön eligazító folyosójának és a felügyelők őri pihenőjének felújításában közreműködjenek. A munka során új burkolatot kapott az eligazító folyosó, illetve átalakították és korszerűsítették a vizesblokkot is. A felújítás után jól felszerelt, elektromos háztartási készülékekkel ellátott étkező helyiség várja a munkálatokban résztvevőket – számol be a hírről a BVOP sajtóosztálya.

A váci intézetben a fogvatartottak foglalkoztatása viszonylag széleskörű. A DunaMix Kft-nél is sokan dolgoznak, de egy ideje – mintahogy arról beszámoltunk – az önkrományzattal kötött szerződés alapján az elítéltek a város közterületein is végeznek munkát. (Váci Napló)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments