A virslik egy része megbukott a hatósági vizsgálaton

virslikEgy hatósági vizsgálat során kiderült négy, ismert láncokban forgalmazott virsliről, hogy nem az. Legalábbis nem teljesíti az élelmiszerkönyv vonatkozó határértékeit.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 52 különböző virslit, krinolint és párizsit vizsgált, ennek során 4 termék bukott meg. A Kinga baromfivirsliben és a Tesco Value baromfipárizsiban nem volt elég fehérje, nem tartalmazta az élelmiszerkönyvi előírásban rögzített alsó határértéket. A Lidlben kapható, Dulano 8 füstölt bécsi virslijének és a Pikker krinolinjának zsírtartalma több volt az Élelmiszerkönyvben megengedettnél.

A hvg.hu cikke szerint kilenc húskészítménynél jelentős volt az eltérés a valódi és a feltüntetett tápértékadatok között – írja a Buksza lakossági fogyasztói blog. (Az NFH ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eltérések nem mindig negatívak, lehetnek pozitívak is. Azaz a címkén ígértnél a fehérje akár több is lehet, a zsír pedig kevesebb.)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Összességében az élelmiszerkönyvi előírásokat nézve a termékek 8 százaléka nem ment át a vizsgán, a tápértékek jelölésénél pedig a termékek közel ötödénél volt probléma. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments