Kézilabda: visszasorolták az NB I/B-be a váciakat

kézilabda2Július 1-jén ülést tartott az MKSZ Elnöksége. A testület döntött a férfi NB I 2014/2015-ös szezonjának résztvevőiről, ennek értelmében a férfi felnőtt NB I 13. és 14. helyét nem tölti fel, így az első osztályú bajnokságban a korábbi szezonokhoz hasonlóan 12 csapat indulhat: a 2013-2014-es NB I-es bajnokság 1-10. helyezettjei, valamint az NB I/B keleti és nyugati csoportjának feljutói.

Az alapszakaszban 11 csapat vesz részt, a SEHA-ligában induló MKB MVM Veszprém együttese az 1-6. helyért zajló rájátszás küzdelmeibe kapcsolódik be – olvasható a szövetség honlapján megjelent közlemény.

A döntés azt jelenti, hogy a 11. helyen záró Váci KSE a következő szezonban az NB I/B-ben indulhat, mert helyét át kell adnia a feljutóknak.

Korábban arról volt szó, hogy az első osztály 14 csapatosra bővül, s várhatóan nem lesznek kiesők, csak feljutók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A szövetség honlapján június 18-án még a következő közlemény jelent meg:

"A felnőtt férfi NB I-ben 14 csapat vesz részt: a 2013-2014-es NB I-es bajnokság 1-10. helyezettjei, a 2013-2014-es idény NB I/B-s bajnokság keleti és nyugati csoportjának egy-egy feljutó csapata (a Balmazújváros és a Komló). A további két hely feltöltéséről a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége dönt. Az alapszakaszt követően a csapatok helyezéseiknek megfelelően a rájátszásban két csoportban folytatják a bajnokságot, az 1-6. (felsőház) és a 7-14. helyért (alsóház)."

Az egyesület hivatalosan még nem reagált a döntésre. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments