Vác: kupleráj helyett kártyás betegirányító rendszer

_DSC0421-vágott-530Naponta átlagosan csaknem félszáz páciens fordul meg dr. Áfra Tamás háziorvosi rendelőjében a Zrínyi utcában. Természetesen mindenki siet, ezért évek óta rendszeresek voltak a viták amiatt, hogy valaki később érkezett, mégis előbb hívták be.

Gyakran már a váróban hangos szóváltás alakult ki a türelmetlenebb emberek között. Ezért is döntött úgy dr. Áfra Tamás, hogy megveszi az Erodium orvosi betegirányító rendszert, amelynek birtokában mindenki egy kis kártya segítségével intézheti bejelentkezését a háziorvosi rendelésre.

100forint3

olvasd el3Az Erodium ötlete dr. Cserni István verőcei háziorvostól származik. A doktor úgy fogalmaz, onnan indult el az egész, hogy elege lett a váróban időnként kialakuló kuplerájból.

– Ma mindenki azt igényli, hogy kevés várakozással jusson a szükséges orvosi ellátásához, s ez természetes is. Ám a betegek fogadásának ütemezése, a jogszabály által kötelezően előírt előzetes bejelentkezések kezelése gyakran szinte megoldhatatlan feladat elé állított minket – mondta. (Váci Napló)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Hogy hogyan is működik az új kártyás betegirányító rendszer, és miért előnyös ez a betegeknek is, arról a Váci Napló június 27-i pénteki számában olvashatnak részletesen.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments