Iskolások és idősek közös programja

IdőskirándulásVác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja mind nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy olyan programokat is szervezzenek, amelyek találkozásokra, ismerkedésre egyaránt alkalmat adnak a gondozottaknak – éspedig nem csupán más kortársakkal, de a fiatalabb generációk tagjaival ugyanúgy.

Június 3-án – a tavaly elnyert Idősbarát Önkormányzat Díjjal járó forrásnak köszönhetően – Kismarosra, a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány oktatóközpontjába látogathatott el huszonöt idős ember, illetve a Karolina Katolikus Általános Iskola diákjainak egy csoportja is csatlakozott hozzájuk.

A központban azután az idősek és a fiatalok közös csapatokba szerveződve öt állomásból álló természetismereti vetélkedőn, tapasztalatgyűjtő programon vettek részt.

Az első feladat keretében levél és termésrajzokat kellett párosítani, aztán a szarvasagancs fejlődésének természetes ciklusával kapcsolatos ismereteket szerezhettek a csapattagok, a harmadik állomáson a madarakkal kapcsolatos tudásukról adhattak számot árnykép társítással, illetve mikroszkópos madártoll vizsgálatra is lehetőségük nyílt, a negyedik feladat a madárbarát tanösvény bejárása volt, végül csak a tapintásra hagyatkozva különböző tárgyakat és természetes dolgokat kellett felismerniük a csapattagoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

– Szemmel láthatóan az erdőben tett közös séta jelentette a legnagyobb élményt az időseknek és a fiataloknak, de nagyon jó hangulatú volt a programot záró közös bográcsozás is. Elmondhatom, igazán oldott légkör alakult ki a résztvevők között. De ez is az egyik fő célunk az ilyen élményszerző eseményekkel, szeretnénk elősegíteni a gondjainkra bízott idős emberek és a fiatalok közötti párbeszédet, tiszteletteljes barátkozást – mondta Szmolár Attila igazgató. (R. Z.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments