Egyházi könyvtárosok szakmai napja Vácon

egyházi könyvtárosok VáconAz idén húszéves jubileumát ünneplő Egyházi Könyvtárak Egyesülete közgyűlésének és szakmai továbbképzésének a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont június 23. és 25. között. Házigazdaként az AVKF Könyvtára és a Váci Katolikus Egyházmegyei Könyvtár szervezett tartalmas programot a résztvevőknek.

A konferencia első napján tartották meg az egyesület jubileumi közgyűlését. Az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének 20 éves évfordulója címmel kerekasztal-beszélgetést folytattak az elmúlt időszak elnökeivel és titkáraival, majd a székesegyházban ökumenikus istentiszteleten vehettek részt a könyvtáros szakemberek.

Ezt követően Beer Miklós váci megyéspüspök a Püspöki Palotában fogadta a konferencia résztvevőit – írja a Magyar Kurír.

Az ezt követő két napban Örökségünk jövője – A XXI. század kihívásai a muzeális állományok gondozásában, feldolgozásában és szolgáltatásában mottóval tartottak konferenciát és szakmai napot. Ezen kívül Vác nevezetességeivel és az egyesület tagjait vendégül látó intézményekkel is megismerkedhettek a különböző felekezetek egyházaiban dolgozó könyvtárosok és a vendégként szintén résztvevő Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciójának tagjai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments