Női kézilabda: alaposan felforgatták a váci csapatot

kézilabdaÚj játékosokkal, új stratégiával, de a régi elszántsággal indulnak a következő szezonnak a váci kézilabdás lányok: Hornyák Dóra, Maria Shteriova, Tóth Eszter és Pelczéder Orsolya érkezik, Szádvári Krisztina, Ana Niksic, Kamper Olívia; Ivanics Dóra, Kaiser Melitta és Sandra Nikcevic távozik a csapattól.

Fülöp Andrea, Farkas Veronika és Drávai Gyöngyi, valamint a csapat névadó szponzora, az Ipress Center, maradnak.

Megerősített csapattal és alapos felkészüléssel vág bele az Ipress Center Vác a következő szezonba. Az utánpótlásra nagy hangsúlyt helyező csapat egyre több lehetőséget igyekszik biztosítani a fiataloknak, és ennek eredményeként Vác történetében először az ifjúsági csapat nagyon nehéz helyzetben is képes volt megnyerni a bajnokságot.

Az új csapattagok:

Hornyák Dóra: a Győri Audi ETO-tól érkező 22 éves játékos kétszeres Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok átlövő. A debreceni nevelésű játékos még meghatározóbb szerepet szeretne, ezért jön a váci lányokhoz, támadásban és védekezésben is kulcsemberként számítanak rá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Hornyák Dóra kézilabda

Az egyik legígéretesebb igazolás Hornyák Dóra lehet

Maria Shteriova: a 23 éves macedón Maria Shteriova a Final Four-ban is résztvevő macedón Vardar Skopje bajnokcsapatból érkezik, bal átlövő pozícióban játszik.

Tóth Eszter: a Veszprém Barabás KC-től átigazolt 21 éves, győri nevelésű irányító játékos a Magyar Kupa négyes döntőjében térdszalag-szakadást szenvedett, de a váciak reményei szerint mihamarabb meggyógyul és bekapcsolódhat a csapat munkájába.

Pelczéder Orsolya: a Veszprém Barabás KC-ból érkező 21 éves balszélső szintén Győrben nevelkedett. Gyors indításból szerzett gólokat, valamint hatékony szélsőjátékot várnak tőle.

– A felnőtt csapatnak számos nehézsége akadt az idei szezonban, nem lehetünk teljesen elégedettek. Felmértük a gyengeségeket és úgy érzem, megfelelő megoldást sikerült találni. Az új stratégia természetesen az új játékosokkal együtt lehet csak teljes. Reális cél, hogy jövőre az első négyben benne legyen az Ipress Center Vác. A bajnok ifjúsági csapatunk tagjainak pedig egyre nagyobb szerepet szánunk a felnőtt csapatban – fogalmazott Kirsner Erika, az Ipress Center Vác elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Azok közül a játékosok közül, akiknek most jár le a szerződése, Fülöp Andreával, Farkas Veronikával és Drávai Gyöngyivel a klub tovább folytatja az együttműködést, míg a szezonban korán lesérült, de addig meggyőző teljesítményt felmutató Marija Stefanovic lejáró szerződéséről most is folynak az egyeztetések.

Szádvári Krisztina, Ana Niksic és Kamper Olívia irányító két év után távoznak Vácról, elmegy Sandra Nikcevic, Ivanics Dóra és Kaiser Melitta is.

A váciak egyelőre a jobb szél erősítésén dolgoznak, és sok erőt fordítanak a saját utánpótlás kinevelésére is, így az elképzelések szerint hosszú távon is megoldódhat a csapat stabilizálása. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments