Játszótér-örökbefogadásra buzdítják a váciakat

játszótérAz Ipress Center nyomdai központ Veled vagyunk elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programjának keretében játszótér-örökbefogadási mozgalmat szervez a Váci Radnóti Miklós Általános Iskolával közösen a váci közterületi játszóterek szebbé tétele érdekében.

Az örökbefogadás egy évre szól, a jelentkező csoportok vállalják, hogy ez idő alatt legalább négyszer, előre meghirdetett időpontokban takarítják, rendbe teszik a kiválasztott játszóteret. Az első játszótér-takarításra 2014. június 6-án 16 és 18 között kerül sor az örökbefogadott játszótéren, a szervezők május 23-ig várják helyi közösségek – például iskolák, családok, szülői közösségek, baráti társaságok, egyéb csoportok – jelentkezését.

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola saját, példamutató játszótér-takarító akciósorozata alapján indul a kezdeményezés, amelynek keretében az oktatási intézmény a Fácán utcai és a Deákvári főúti játszóteret, az Ipress Center pedig a Posta-park játszóteret fogadja örökbe. A mozgalom kapcsolódik az iskola Mozdulj rá! című programjához, amellyel a tanintézmény megnyerte az Ipress Center váci általános iskoláknak tavaly kiírt egy millió forintos közösségépítő pályázatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A helyi csoportok május 23-ig jelentkezhetnek a játszótér-örökbefogadásra a jatszoter.orokbefogadas@ipresscenter.hu címen a kiválasztott váci játszótér megnevezésével, a csoport nevének, létszámának és a csoportvezető nevének, elérhetőségének megadásával. A játszótereken tábla jelzi majd az örökbefogadó közösség nevét, valamint a résztvevők Veled vagyunk karkötőt kapnak ajándékba, amelynek viselése folyamatosan emlékezteti majd őket arra, hogy ők is hozzájárultak közvetlen környezetük rendezettségéhez.

– A Veled vagyunk nem csupán program, hanem szemléletmód is. Programunk keretében nem csak támogatni szeretnénk, de igyekszünk a váci közösség tagjait is segítségnyújtásra ösztönözni. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a pozitív példa követőkre talál, és így a hatás megsokszorozódhat. Elsősorban a felnövekvő új generációt szeretnénk megszólítani, hogy a holnap helyi közössége még összetartóbb, még együttműködőbb legyen – mondta el a kezdeményezés kapcsán Lakatos Viktor, az Ipress Center Kft ügyvezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A játszótér-örökbefogadási akcióról további, folyamatosan frissülő információk érhetők el az Ipress Center Veled vagyunk program Facebook oldalán. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments