Az énekessé vált múzeumi teremőr koncertje

Tabáni István„Szeretném a legjobbat kihozni magamból és a legtöbbet adni az embereknek.” Ez a mondat Tabáni István énekes mottója, aki május 16-án, pénteken 19 órai kezdettel ad koncertet zenekarával a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében.

A tehetséges énekes már gyermekkora óta vonzódott a művészetek iránt. Sohasem járt énektanárhoz, autodidakta módon képezte hangját. Kereste a bemutatkozási lehetőséget a korábbi tehetségkutató versenyeken, de a pályája elindulásában a 2009-es év volt a sorsdöntő.

A környezete biztatására jelentkezett a Csillag születik tehetségkutató műsorba, melyet megnyert. A műsorban előadott dalok magával ragadták a közönséget és szívükbe zárták Istvánt. A közönség szavazataival 2009-ben az év hangjává válhatott.

2010. április 22 -én átvehette a Ments meg! albumért járó aranylemezét. 2010. május 13-án tartotta első lemezbemutató koncertjét a Syma-csarnokban. Ősszel ismét stúdióba vonult és elkészítette második lemezét, Gyönyörű szép címmel. 2010. szeptember 25-én átvehette a Zámbó Jimmy emlékdíjat. Ugyanebben az esztendőben átvette a Ments meg! albumért járó Platinalemezét, pár nappal később pedig a második albumáért járó – második – aranylemezét! 2011. március 2-án István a Gyönyörű szép című dalával az Év Dala kategóriában elnyerte a Fonogram díjat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

2011. november 3-án jelent meg Érzés címmel harmadik stúdió albuma. Az albumot Máté Péter emlékének ajánlotta. 2013 májusában a Transilvanian Music Awards Zenei Díjkiosztó Gálán Az év férfi hangjának választották Istvánt, aki jelenleg új albumán dolgozik.
Akik szeretnének a felejthetetlen hangú művész koncertjére ellátogatni, azok még megtehetik, ha felkeresik a Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárát. Belépőjegyek elővételben 1800, a koncert napján 2100 forintért vásárolhatók. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments