VÁLASZTÁS: Vácott szavazott a 102 éves tanítónő

Ilonka néni a szavazás után a városháza előtt-520

Vácott adta le voksát a felvidéki 102 éves Tamás Ilonka néni, akit a szlovák hatóságok megfosztottak szlovák állampolgárságától azért, mert felvette a magyart. Vasárnap délután két órakor vele együtt szavazott a városházán több felvidéki magyar is. A 102 éves tanítónőt és családját, illetve más felvidéki szavazókat – Ilonka néni lányát, Juditot, Kassai Gyula lelkészt és feleségét, valamint Gubik LászlótLomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke szállította városunkba saját autóján. A kedves vendéget a városházán Födős Attila polgármester és Kovács Ágnes önkormányzati képviselő virágcsokorral köszöntötte a szavazás után. A vendégek a városháza előtt sajtótájékoztatót is tartottak.

Lomniczi Zoltán elmondta: a magyar állampolgárság miatt jogfosztottá vált felvidéki emberek már nem szavazhattak egyetlen szlovák voksoláson sem. „Történelmi jelentősége van annak, hogy Ilonka néni és Kassai Gyula most itt adhatta le Magyarországon a szavazatát” – mondta a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Ilonka néni szerint nagyon meg vannak félemlítve a felvidéki magyarok, ezért ahhoz, hogy sikeres legyen a harcuk jogaikért, bátrabban kell fellépniük. Kassai Gyula és Gubik László szerint is Magyarországnak folytatnia kell a harcot a külhoni magyarok jogaiért. (Váci Napló)

mikrofonLomniczi Zoltán nyilatkozata

https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/valasztas2014-Lomniczi-Zoltan.mp3

 

mikrofonTamási Ilonka néni nyilatkozata

https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/valasztas2014-Tamas-Ilonka-neni.mp3

 

mikrofonKassai Gyula nyilatkozata

https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/valasztas2014-Kassai-Gyula.mp3

 

mikrofonGubik László nyilatkozata

https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/valasztas2014-Gubik-Laszlo.mp3

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments