Lesújtott a három csapás a nosztrai késelőre

késsel-fenyegetEmberölés bűntette miatt áll bíróság elé az a fiatalember, akinek az ügyében ítéletet hirdetett szerdán a Budapest Környéki Törvényszék; a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, mert a börtönben egy rabtársára támadt.

A Budapest Környéki törvényszék ítélete szerint  a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő F. Gy. vádlott bűnös emberölés bűntettének kísérletében, ezért őt a bíróság – mint erőszakos többszörös visszaesőt – (a „három csapás” törvény miatt kötelezően) életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítéli.

F. Gy. vádlott a szabadságvesztés büntetésből legkorábban huszonöt év után bocsátható feltételes szabadságra.

F. GY. vádlott és V. L. sértett 2012. október 6. napján jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltötték a Márianosztrai Fegyház és Börtön fegyház részlegében. Mindketten az I. körlet 106-os zárkájában voltak elhelyezve. A délutáni órákban rajtuk kívül még 9 elítélt tartózkodott a zárkában. A vádlott és a sértett között a vádbeli cselekményig konfliktus nem volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A zárkába az ablakon keresztül a fogvatartottak egy madzaggal Rivotril nevű gyógyszert húztak fel a bv-intézet udvaráról a délelőtti órákban. Ebből a vádlott és a sértett is bevett ismeretlen mennyiséget, majd ketten kártyázni kezdtek. A játék közben 18 óra körüli időben a vádlott és a sértett között vita alakult ki, melynek során F. GY. vádlott ököllel többször megütötte V. L-t az arcán, majd elővette az ágyában tartott bicskát, és azzal közepes erővel a sértettet a nyakánál, a bal állkapocs szögletében megszúrta úgy, hogy a szúrás a sértett szájüregébe hatolt.

Ekkor a zárkában tartózkodó S. I. és V. CS. a vádlottat lefogták, V. CS. a vádlott kezéből a bicskát kivette és a földre dobta. A zárkába a zajra a fegyőrök bementek, a sértett vérző sérülését látva őt az egészségügyi körletbe kísérték, majd a kórházba szállítást követően műtétet hajtottak rajta végre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A sérülés büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, a sérülés helyétől alig néhány centiméterre a nyaki főverőér helyezkedik el, amelynek sérülése közvetlen életveszélyes állapot kialakulását is eredményezheti. A súlyosabb sérülés elmaradása a véletlen szerencsének tudható be. Figyelemmel a támadott testtájékra, a használt eszközre, a támadás erejére, a vádlott cselekménye a sértett életének kioltására irányult – állapította meg a bíróság. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments